Zmizení z pozic ve vyhledávání

Dobrý den,
dnes jsme nějak záhadně zmizeli ze světa vyhledávačů a nemůže najít aktuální pozici, kde se momentálně nacházíme. Ještě kolem 14. hodiny jsme byli na Google tak jako vždycky na druhém místě pod klíčovým slovem “grafické studio”. Večer jsme se již dočista vypařili. Myslíte, že tohle může být spojeno s přechodem na https, který jsme provedli v pátek? Užili jsme k tomu plugin Really simply SSL + WordPress Force HTTPS. URL adresa obsahuje zelený zámeček, což by mělo být správné.
Stránky byly zaregistrovány v search console na googlu s doménou https – www i bez. Rovněž jsme i během včerejška čelili několika pokusům o přihlášení, momentálně jich máme údajně přes 2700 zablokovaných. 🙁 V pluginu Yoast SEO jsme v search consoli objevili sedm stran (270 nenalezených URL adres) plných podobných URL s response code 404 ve stejném stylu jako je tohle:

/2016/01/18/never-tell-people-what-you-do/
/2016/02/05/fun-with-product-hunt/
/2016/02/12/give-it-five-minutes/
/2016/02/22/whats-next-in-computing/

 
Nevíte náhodou, jestli máme tyto URL adresy označit a zvolit jako opravené? Nejdou totiž smazat.
Nejsme si jisti, jestli se k nám někdo hacknul, nebo ne. Každopádně jsme ještě více vylepšili zabezpečení, díky čemuž snad nemají útočníci šanci. Děkujeme za každou pomoc, názor i odpověď.
S pozdravem, VV
Naše stránky: https://vv-graficke-studio.cz

Správa WordPress webu

Nemusíte na to být sami. Pomůžeme vám s pravidelnou údržbou i novými vylepšeními.

Více informací

1 názor na “Zmizení z pozic ve vyhledávání”

  1. Koukněte, jestli v Search Console nepíše vyhledávač nějakou chybu.
    Také se ujistěte, že jste při změně na https nezapomněli nastavit přesměrování z http, aby se lidi nedostávali na stránku 404 Nenalezeno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru