WordPress návody

Jak ve WordPress automaticky odhlásit neaktivní uživatele

Autor příspěvku Tomáš Cirkl

Chcete automaticky odhlašovat své uživatele po určité době neaktivity? V tomto článku si ukážeme plugin, který umí tuto bezpečnostní funkcionalitu přidat.

Budeme k tomu potřebovat plugin Inactive Logout. Plugin se nachází v oficiálním katalogu pluginů a je možné jej nainstalovat přímo z WordPress administrace.

Inactive Logout

Inactive Logout

Po instalaci a aktivaci běžte do Nastavení → Inactive Logout.

Najdete zde dvě záložky nastavení, které si postupně projdeme.

Basic Management

Obsahuje základní nastavení pro všechny WordPress uživatele.

Inactive User Logout - Basic Management

Inactive User Logout – Basic Management

  • Idle Timeout – čas v minutách pro automatické odhlášení.
  • Idle Message Content – zpráva, která se zobrazí po automatickém odhlášení.
  • Popup Background – možnost nastavení barvy pozadí u vyskakovacího okna se zprávou o odhlášení.
  • Disable Timeout Countdown – po uplynutí času, kdy má dojít k automatickému odhlášení, tak dá ještě uživateli 10s s možností kliknout na odkaz, který jej udrží přihlášený.
  • Show Warn Message Only – pouze zobrazí vyskakovací okno s informací, ale nedojde k odhlášení uživatele. Tato funkce nefunguje při používání různého nastavení pro každou uživatelskou roli, viz další záložka nastavení pluginu.
  • Disable Concurrent Logins – deaktivuje možnost přihlášení se pod jedním účtem na dvou různých místech zároveň.
  • Enable Redirect – při zaškrtnutí můžete vybrat, kam bude po odhlášení uživatel přesměrován. Jinak je automaticky přesměrován na přihlašovací formulář.

Advanced Management

Zde je možné nastavit rozdílná pravidla pro uživatelské role.

Inactive User Logout - pokročilé

Inactive User Logout – pokročilé

Pro povolení této funkce je třeba zaškrtnout položku Multi-Role Timeout, zobrazí se pole, kde si můžete vybrat pro které uživatelské role chcete nastavit vlastní pravidla pro automatické ohlášení.

Jak máte vybráno, klikněte na Save Changes.

Vlastní nastavení automatického odhlášení pro uživatelské role

Vlastní nastavení automatického odhlášení pro uživatelské role

Zobrazí se tabulka, která obsahuje následující sloupce a nastavení:

  • User Role – uživatelská role, která se nastavuje.
  • Timeout (In Minutes) – čas pro automatické odhlášení při nečinnosti.
  • Redirect Page – stránka kam je přesměrován uživatel po odhlášení.
  • Disable – deaktivuje nastavení pro danou uživatelskou roli.
  • Disable Concurrent Login– deaktivuje možnost přihlášení se pod jedním účtem na dvou různých místech zároveň.

Když máte vše nastavené, stačí uložit a máte hotovo.

Zpráva při odhlášení

Zpráva při odhlášení

O autorovi

Tomáš Cirkl

Baví mě Internet a zvláště pak redakční systém WordPress. Jsem pravidelným účastníkem a přednášejícím na WordCamp Praha a WordPress konferencích.

Zanechat komentář

Aktuální školení: Tvorba webu s Divi šablonou pro začátečníky (Praha 30.1.2020).

Získejte více informací o WordPress!

Připojte se do našeho emailového seznamu a nenechte si ujít informace, novinky a návody ze světa WordPressu.

Úspěšně jste se zapsali do našeho newsletteru. Děkujeme!

Tomáš Cirkl

Tomáš Cirkl

WordPress specialista

Blog WPlama.cz píši už více než 5 let. O WordPress přednáším a pořádám školení. Pro své klienty vytvářím a spravuji webové stránky.