Ghost Logo

Je skutečně Ghost nástupcem WordPressu?

Ghost je poměrně nový redakční systém šířený jako open source. Jeho myšlenka je zcela jednoduchá. Nahradit WordPress tam, kde selhal – tedy jako ryze blogovací nástroj. WordPress se poslední dobou od této idey odklonil a nadále není tak úzce specializovaný, ale spíše se již jedná o poměrně komplexní redakční systém.

Jak jsem zmínil, Ghost je tedy open source redakční systém (šířený pod MIT licencí), který byl poprvé pro veřejnost vypuštěn 14. října 2013. To, že to nebude jen výstřel do prázdna také napovídá seznam jeho partnerů, mezi které patří například Envanto, WooThemes, Internet explorer a další (celý seznam najdete zde).

Ghost se plně soustředí na ten nejlepší zážitek autora při psaní příspěvků a na co nejjednodušší použití. Myslím, že se mu to i daří, podívejte se sami na ukázku psaní příspěvku.

Psaní příspěvků v Ghost
Psaní příspěvků v Ghost

Dokonce ani sehnat šablony pro Ghost nebude velký problém. Envanto, jakožto partner, již na svém tržišti Themeforest nabízí více než 100 pěkných premiových šablon. A dokonce i samotný Ghost má své vlastní tržiště šablon, kde najdete směs šablon placených i těch zdarma.

Administrace Ghostu je opět velmi jednoduchá a intuitivní. Design základního panelu mě opravdu mile překvapil svou originalitou.

Ghost Admin
Ghost Admin

Ghost je ke stažení z oficiálních stránek.

Tak co, líbí se vám Ghost? Dáte mu šanci? Nebo raději zůstanete jako my u WordPressu?

Neuteklo vám něco?

Pokrok a WordPress na nikoho nečekají, tak nám tu raději nechte email, ať o nic nepřijdete!

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.

Správa WordPress webu

Nemusíte na to být sami. Pomůžeme vám s pravidelnou údržbou i novými vylepšeními.

Více informací

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru